Onderhoud

Goed onderhoud van uw buitenboordmotor is essentieel voor uw veiligheid en voor de levensduur van uw motor. Daarom bieden wij bij Funmaxx het volledige onderhoud voor uw buitenboordmotor tot 425 PK, ongeacht het merk van uw motor. Onze werkplaats is uitgerust met moderne uitleesapparatuur en wij gebruiken alleen originele onderdelen voor uw motor.

Wij begrijpen dat het lastig kan zijn om uw motor naar onze werkplaats te brengen, daarom bieden wij ook een haal- en brengservice aan. Ons ervaren serviceteam staat het gehele jaar voor u klaar om uw motor in topconditie te houden.

Het is belangrijk om uw motor periodiek te laten onderhouden om te voorkomen dat deze uitvalt tijdens het varen. Stel dat uw motor uitvalt op het water, dan kan dat gevaarlijke situaties opleveren. Het is dan ook verstandig om voorzorgsmaatregelen te nemen en ervoor te zorgen dat uw motor in goede conditie is en blijft.

Om de kosten laag te houden en verzekerd te zijn van een mooi vaarseizoen, raden wij aan om uw motor elk jaar na te laten kijken. Ons team van experts staat voor u klaar om u te helpen en te adviseren bij eventuele problemen of vragen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken voor het onderhoud van uw motor.

Onderhoud tabel

Onderhoud Standaard of extra
Bougies vervangen Standaard
Brandstof filter vervangen Standaard
Verversen motorolie 10w-30 Yamalube Standaard
Verversen staartstukolie Yamalube Standaard
Vervangen oliefilter Standaard
Bewegende delen doorsmeren Yamalube lical grease Standaard
Knevels invetten Standaard
Controle anodes Standaard
Vervangen anodes Extra
Controle propeller en verwijderen van vuil en visdraad Standaard
Koelkanaal doorblazen Standaard
Vervangen impeller Extra
Staartstuk reinigen Standaard
Reinigen motorkap en of polijsten Standaard
Proefdraaien Standaard
Afstellen carburateur indien nodig Standaard
Ultrasoon reinigen carburateur indien nodig Extra

Onderhoud planner